La nostra història

El patinatge a Tiana neix a la primavera del 1978, gràcies a la iniciativa de la que encara és avui Presidenta, la Consol Rosés. Entusiasta i gran seguidora d’aquest esport, vol crear una Escola de Patinatge per omplir un buit; en aquells moments no hi havia cap secció esportiva per a nenes al poble. L’objectiu era crear una entitat on l’esport fos un motiu per trobar-se i compartir unes estones de lleure amb una finalitat: patinar.

De la mà d’en Jaume Garrit i l’Assumpció Llagostera, entrenadors federats, s’inicia la pràctica d’aquesta disciplina esportiva a Tiana. L’any següent, el 21 de setembre de 1979, es feia el primer festival amb només 18 patinadors, però amb un gran nombre de col·laboradors, obtenint un gran èxit de promoció. Així es donava a conèixer al municipi l’existència d’aquesta secció.

L’any 1980 es repetia l’experiència del festival, aquesta vegada ja s’havia doblat el nombre de patinadors i de gent col·laboradora que amb la seva il·lusió i empenta van aconseguir un gran èxit. Cal fer esment de persones com Maria Coll, Glòria Fernández o Maria Canals que, amb el seu enginy i gràcia, van ser capaces de fer meravelles amb un retall de roba i fil.

El Club es fa gran i es creu convenient federar-se. Cal que els patinadors vagin millorant tan d’Escola com de Figures de Lliure.

L’Escola consisteix en un conjunt de figures obligatòries on el patinador ha d’executar una sèrie de girs damunt unes línies pintades sobre la pista. Amb l’execució d’aquestes figures, el patinador aconseguirà un equilibri i un coneixement del seu cos bàsic i molt important per a la realització de l’anomenat Lliure.

El Lliure consisteix en executar sobre la pista salts, figures, passos i piruetes amb un acompanyament musical. La dificultat dels integratius augmentarà en relació a la categoria del patinador. Aquí es valorarà tant la dificultat com l’estil, harmonia i ritme de la persona que realitza el ball.

El patinatge és un esport molt individualista i, per no caure en aquest parany, és objectiu de la gent que el porta endavant, fomentar un ambient de companyonia i realitzar tot un seguit d’activitats relacionades amb aquest: sortides per veure espectacles de patinatge, practicar-lo sobre gel… I és per això que tanta importància s’ha donat fins ara als Festivals on la canalla, sobretot aquells que no han pogut superar les proves federatives pertinents, hi troba la recompensa a les llargues hores d’entrenament, moltes vegades feixugues i amb molt de fred, a causa de les instal·lacions existents.

El cert és que els Festivals de Patinatge de Tiana van agafar molt de renom i vàrem començar a ser coneguts i convidats a participar en festivitats d’aquesta mena en molts altres clubs. Qui es podia pensar que sent un club amb poques categories, podíem portar a terme festivals amb decorats, llums i escenografies estratègicament muntades per pares i col·laborados entusiastes que, any rere any i sense tenir cap lligam a la secció, han entregat altruistament hores i hores, com per exemple, Miquel Puig i Antonio Liñán, per no estendre’s en un seguit interminable de noms.

L’any 1989, la Federació Catalana de Patinatge concedeix al nostre Club la “Medalla de Bronze” i el “Diploma de Promoció” d’aquest esport. Justament fèia 11 anys de la nostra existència. Quin honor! Però, com tot, també el Club de Patinatge tindrà les seves hores baixes, però l’empenta de la Maria Canals, Consol Rosés i Carme Pujol no deixarà que aquest esport es perdi; i amb la il·lusió de sempre seguiran endavant fins arribar als seus vint anys d’existència, amb Gemma Palou com entrenadora i amb un grup de pares col·laboradors que confien els seus fills al bon fer d’aquesta entitat.

El 23 de Desembre de 1995, al Palau Muncipal d’Esports de Barcelona es va celebrar el Cinquantè Aniversari del Patinatge Artístic. Tiana hi estava representat.

A la primavera del 2000 s’inaugura la pista en la que actualment es practica aquest esport. Queden lluny les llargues hores de fred hivernal de l’antiga pista municipal. El Club fa un pas endavant i els patinadors gaudeixen d’unes millors instal·lacions per patinar, la propera fita serà el pavelló cobert tantes vegades reinvindicat al llarg dels anys.

El 2003 el Club tenia patinadors en diferents categories, Certificat i Grups de Promoció: Inciació C, B i A, sota la direcció tècnica de Gemma Palou i monitores: Anna Catalán i Núria Reixach. I per tal de celebrar la gran festa del 25è Aniversari del Club Patinatge Tiana, un grup d’ex-patinadors també es van animar a participar-hi, recordant així aquells bons moments que van passar.

L’octubre de l’any 2005 en Jordi Ruiz va assumir la direcció tècnica del nostre Club i fins a data d’avui, encara és l’entrenador del patinatge de Tiana.

Aquest 2018, l’equip tècnic voluntari del nostre Club està format per l’Ainoa Rodrigo que s’encarrega de la base i les primeres proves d’iniciació, dels més petits i principiants del nostre esport. Juntament amb en Jordi Ruiz, la Núria Roger s’encarrega de les últimes proves de la iniciació.

A part, en Jordi i la Núria s’encarreguen del grup de xou júnior i de les 9 categories de les que disposa actualment el club. Per primera vegada a la història,  aquest 2018 el CP Tiana ha participat a dos campionats d’Espanya. El Campeonato de España de Grupos Shows que es va fer a Alcoi el passat mes de març i al Campeonato de España de Parejas que es va fer a Alhaurín de la Torre a finals de maig amb la parella de dansa, l’Àger Campmajó i l’Ariadna Vega.

Durant aquest 2018 també hi ha hagut un gran esdeveniment pel club, el nostre 40è aniversari. Ho vam festejar amb una gran trobada de patinadors i ex-patinadors i tots aquells que s’estimen i han estimat el nostre club.

 

Deixa un comentari